avatar_Loshmi

28-Najbolja tema iz tv serija (Finale)

Započeo Loshmi, Dec 12, 2016, 10:00

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Loshmi

Razmišljao sam da stavim naslov teme \"ŠOKANTNO: Oni su se složili, ovo je najbolja tema iz tv serija ikada\", ali sam onda pomislio da je još nekome možda muka od takvih naslova na netu pa sam odustao. Krenuli smo ovo biranje 19. novembra i konačno smo stigli do kraja, još jedna anketa pa da vidimo šta će se desiti. Nemam pojma za koga da glasam, sve teme su super. Ako na kraju glasanja imamo dve ili više serije sa istim brojem glasova imaćemo jedno dodatno glasanje koje će trajati samo 1 dan pa ko pobedi. Ovde važi isto pravilo, možete glasati za više opcija ali samo jednom.
 
The Muppet Show
 


   

 
 
 
Grlom U Jagode
 


   

 
 
 
Only Fools and Horses
 


   

 
 
 
Poirot
 


   

 
 
 
Dynasty
 


   

 
 
 
X files
 


   

 
 
 
Twin Peaks
 


   

 
 
 
It\'s always sunny in Philadelphia
 


   

 
 
 
True Blood
 


   

 
 
 
Game of Thrones
 


   

 
 
 
Stranger Things
 


   

 
Vikings
 


   

 
 

Đedvard   

 
 ja bih glaso za ovo 

Loshmi

Danas je poslednji dan glasanja, iskoristite svoje forumsko pravo koje vam niko ne sme oduzeti 

Loshmi

Izabrali smo najbolju, posle anketa koje su trajale ukupno skoro mesec dana i izbora od 57 tema došli smo do šampiona 
 
\"xfiles.png\"http://i226.photobucket.com/albums/dd142/milosbts/milosbts001/xfiles.png\">
 
 
 
Evo i par informacija kako je nastala tema...
    
       
   
   
      Kada je prva epizoda serijeDosije X emitovana 10. septembra 1993, niko nije znao šta da očekuje. Ipak, naučno-fantastična serija o paru FBI agenata koji istražuju vanzemaljce i paranormalno je postala globalni uspeh pretvorivši glavne glumce Džilijan Anderson i Davida Duhovnija u televizijske ikone.
   
   


      Muzička tema serije, zloslutni instrumental koji je stvorio kompozitor Mark Snou (prethodno je radio na serijama poput Starsky and Hutch, Pee-wee\'s Playhouse i TJ Hooker) je takođe postala deo kulturnog duha vremena. Kompletna verzija pesme je 1996. stigla do drugog mesta na britanskoj listi singlova, usledio je veliki broj remiksa, a Stoun je za muzičku temu u seriji triput zaredom nominovan za Emi.
   
   
      Mark Snou: Moj dobar prijatelj R.V. Gudvin je bio izvršni producent serije i predložio me za potencijalnog kompozitora. Bilo je još četiri ili pet drugih muzičara za posao. Srećom po mene, Kris Karter nije imao pravog iskustva u radu sa kompozitorima na prethodnim projektima pa nije imao spremnog saradnika. Prosto je išao po spisku i ispostavilo se da ja živim najbliže.
   
   


      - Došao je do mog studija u garaži gde sam mu oko pola sata svirao muziku, zahvalio mi je i rekao da ćemo ostati u kontaktu. I onda se nakon dve nedelje desila ista stvar. Nedelju dana nakon toga, dobio sam poziv da sam dobio posao. Mislio sam da je u pitanju samo još jedan pilot; nije bilo naznaka da će ta emisija biti velika.
   
   


      Pa kako si smislio tu muzičku temu?
   
   


      - Kris mi je poslao gomilu diskova različitih indi bendova koje je voleo. \"Ovde mi se sviđaju bubnjevi\", \"Ovde mi se sviđa bas gitara\", itd, itd. Prva stvar koju sam napravio je bila brža i glasnija.
   
   


      - Došao je i rekao, \"Dobro je, sviđa mi se, ali hoću da bude jednostavnije od toga, ne toliko isproducirano i uglađeno.\"
   
   


      - Probao sam bezuspešno još par puta i na kraju sam rekao: \"Okej, ajde da krenem ispočetka i vidim kako to ide?\" Spustio sam podlakticu na klavijaturu koju sam koristio i tako sam slučajno čuo eho dilej koji je napravio zvuk \"ča ča ča ča ča\". Onda sam pomislio šta mi još treba?
   
   


      - Za melodiju sam probao sa sintetičnom violinom, flautom i klavirom, ali nije uspelo. Našao sam taj zvuk zviždanja nazvan \"Old Joe\" na starom Proteus sempleru. Moja žena je prolazila pored otvorenih vrata studija, ušla i rekla: \"To je zabavno, moglo bi da bude dobro.\" Kris je došao da posluša i nije rekao mnogo, samo \"Sviđa mi se ovo, jednostavno je, pomalo zloslutno.\"
   
   
       
   

[/quote]
 
I na kraju da čujemo pobednika!!!!!
 

 
 
    

 
 

BREAKING THE SILENCE

BTS Forum ♠️ 1.2.2008.