Skorašnje poruke

#1
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login


The Real McKenzies ponovo u Beogradu!

Legendarni celtic pankeri stižu premijerno na Zappa Barku 9.avgusta na turneji na kojoj slave 30 godina postojanja! Kao specijalni gosti nastupaju domaći Cassidy's Brewery.
Karte po ceni od 800 dinara uskoro u pretprodaji.

Nastali 1992.u Vankuveru, Mekenziji iza sebe imaju 10 studijskih izdanja, a ovom prilikom će promovisati i akutelno best of izdanje ,,Float me Boat''. Iza sebe imaju nebrojano mnogo eksplozivnih nastupa na manjim i većim binama, koje su između ostalog delilili sa NOFX, Flogging Molly, Rancid, Metallica, Shane McGowan...
#2
avatar_kostakurta
Punk / Odg: Authority Zero
Poslednja poruka kostakurta - Jun 28, 2022, 15:35
Evo i spota, posle godinu dana  :D

#3
avatar_kostakurta
Punk / Odg: The Drowns
Poslednja poruka kostakurta - Jun 28, 2022, 15:20
Jedna baladica  :music:

#5
8.jul Main Stage

O Nicku Caveu: Božanstvo rock'n'rolla čiji su koncerti za pamćenje

Publika željna gitarskog zvuka nestrpljivo iščekuje nastup jednog od najvećih rock pesnika u istoriji, Nicka Cavea s kojim će se suočiti u petak, 8. jula. Kultno popularan širom sveta, fanovi ga smatraju muzičkim božanstvom. Koncertni promoter i muzički kritičar Dragan Ambrozić ističe njegovu veličinu time da je ,,definicija umetničkog u rock'n'rollu već 40 godina", a da su ,,njegova pesnička dostignuća nešto što je najzačajnije u rock muzici u 21. veku". Muzička kritičarka Zorica Kojić definiše ga kao ,,pravo božanstvo rock'n'rolla".

Caveov prepoznatljivi stil, koji se kroz godine menjao, kako zvukom, tako i pristupom građenju pesama, urednica i voditeljka emisije Bunt Branka Glavonjić opisuje kao ,,brutalan i nemilosrdan, a sa druge strane izuzetno osećajan i senzitivan", dok Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 dodaje: ,,on ima tu notu, crnu, ali jako dobru".

Svi oni najavljuju svoj dolazak na Tvrđavu, jer svako ko je jednom slušao Cavea, želi to ponovo. Prema rečima Zvonimira Đukića Đuleta iz grupe Van Gogh, Cave je ,,čovek koji pravi nesvakidašnje spektakle i koncerte koji su zaista za pamćenje", dok ostali predviđaju da će i ovaj nastup biti nezaboravno emotivno iskustvo i koncert koji se od početka do kraja gleda bez treptanja.

Takođe, neće propustiti ni nastupe drugih bendova, čija brojnost ove godine čini da gitarski program Exita na nekoliko velikih bina izgleda kao ,,festival u sklopu festivala". Tu su neuništivi grindcore pioniri Napalm Death i kultna Sepultura koji su prema rečima Dragana Ambrozića ,,definicija buke u rock'n'rollu", živa legenda punka Marky Ramone, žestoki veterani The Exploited, svetska atrakcija She Past Away, omiljeni pankeri mnogih generacija – The Undertones, Tankard, Incantation i mnogi drugi.

#8
 :party:

7.jul Main Stage

Napalm Death – bend iz Ginisove knjige rekorda

Možda nekome zvuči šašavo, ali ustvari je jako logično da bend koji je snimio najkraću pesmu ikad postoji jako dugo. Napalm Death je snimio traku dugačku sekundu i 316 stotinki. Pesma ,,You Suffer" je zbog toga zabeležena u Ginisovoj knjizi rekorda. I pored ovog priznanja, bend već 30 godina uzburkava duhove svih onih koji se plaše tvrdih gitara.

U svetu rokenrola i njegovog nešto malo tvrđeg brata metala, čest je slučaj da tokom godina bendovi, što zbog staža, što zbog pokušaja komercijalizacije ,,smanje doživljaj" i distorziju i krenu ka mirnijim vodama. Ne i Napalm Death. Ovi tipovi od 1981. jašu stazama grindcore i death metal muzike, bez kompromisa i stajanja.

Oni su pioniri grindcore zvuka, brzina, otčepljene distorzije do maksimuma, olabavljene žice na gitarama, vokala koji grize i udara šamare. Metal muzika je već s kraja osamdesetih i sama bila gurnuta u neistražene vode raznim novim hibridnim žanrovima, a sa ovim bendom ulazi u uzbudljivo i nepoznato. Ali zar upravo to nije sve ono što pasionirani fanovi muzike vole? Ovaj bend je upravo specijalitet za takvu ekipu.

Njihov veliki fan je bio čuveni britanski radio DJ John Peel. Često je pustao njihov najkraći hit u svojim emisijama, a snimio je i njihov live u svojoj kultnoj seriji ,,John Peel Sessions".

Ređali su se kultni albumi ,,From Enslavement to Obliteration", ,,Harmony Corruption", ,,Utopia Banished", a onda se desilo čudo. Album ,,Fear Emptiness Despair" je uleteo u Top 10 chart u Americi, odnosno na listu albuma koje su bile rezervisane za dosta komercijalniji zvuk. To je teritorija na koju ekstremni metal do tada nije nogom kročio. Nakon toga, dobijaju poziv i za učešće na saundtreku za  film Mortal Combat.

Neko bi se nakon ovolike pažnje veće publike i medija okrenuo malo komercijalnijoj svirci i pokušaju veće slave. Ne i ovi ludaci. Oni su rešili da se nakon svog najprodavnijeg albuma vrate korenima i zvuku tvrdom kao da je prvi album, a oni klinci koji tek beskompromisno počinju i moraju da se dokazuju. Izgleda da beskomprosmisnost zaista ne zna za godine.  Tim tempom nastavljaju kroz prve dve decenije 21. veka. Samo jako i tvrdo. Takvi nam i dolaze na Glavnu binu Exita, prvog dana, 7. jula. Da pokažu sve što znaju, da nas oduvaju i izbace iz obuće grmljavinom koja će dopirati iz zvučnika.

Miloš Dašić
#9
avatar_kostakurta
Punk / Odg: Punk Video Sekcija
Poslednja poruka kostakurta - Jun 25, 2022, 22:53

DE LIMANOS song "Branša" recorded in Januray 2022 at DoomC161 Studio by Zoran Džuklevski.
Music: Duka & De Limanos
Lyrics: Duka & De Limanos

VIDEO
Directed by: Mladen Urdarević & Szilárd Kovács
Recorded by: Szilárd Kovács
Edited by: Zlatko Zlatković (http://3yes3.com/)

DE LIMANOS are: Duka - vocal, Dulles - guitar, Nikola - guitar, Kara - bass and Robert - drums.

Lyrics:

Na samom početku frka za pare,
Kante 'mesto bubnja i češke gitare,
Rasturali zemlju Sloba, Franjo, Janša,
Jer najviše boli kad te pljuje branša.

Nakon puno muke snimili smo demo,
Al' branša je rekla: govno golemo!
Ugasili smo bend, slomili kasete,
Da ne nosimo više pegla etikete.

Šta će reći branša!?!

Na svakome 'certu prava je drama,
Kad vidimo branšu umremo od blama,
Skeniraju nastup, broje nam se greške,
Na afteru uvek uvrede teške.

Šta će reći branša!?!
#10
avatar_jerry drake
Rock / Odg: 'Nova' domaća rock scena
Poslednja poruka jerry drake - Jun 25, 2022, 22:10
alt rok iz Splita kao najava debitantskog albuma

https://www.youtube.com/watch?v=16b-jKcaBwA

BREAKING THE SILENCE

BTS Forum ♠️ 1.2.2008.